Anne ve Çocuk

Göbek Bağı Bakımı Nasıl Yapılmalı


Göbek bağı anne karnındaki bebeğimizin besin ve oksijen ihtiyaçlarını karşılayan bir araçtır. Bebeğin doğumundan sonra göbek bağı görevini tamamlar ve kesilip sarılır. Bu yazımızda göbek bağı bakımı ve göbek bağının sorunsuz bir şekilde iyileşmesi, kuruması ve düşmesi için gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. Konu ile ilgili çok daha detaylı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

Göbek Bağı Bakımı

Göbek bağına dışarıdan bir müdahalede bulunulmamalıdır. Kuru kalmasına özen gösterilmelidir. Göbek bağının üzeri gazlı bez ile sarılmalıdır. Eğer bebeğinizin idrarı yada dışkısı göbek bağının olduğu kısma yada gazlı beze teması olursa hemen bu gazlı bez değiştirilmelidir. Değiştirmeden önce doktorunuzun önerdiği kremler varsa onları sürüp tekrar gazlı bez ile kapatabilirsiniz.

Göbek Bağı Düştükten Sonra Neler Yapılır?

Göbek bağının kuru kalması gerektiğinden dolayı banyo yaptırmamanız gerekir. Göbek bağının erken düşmesi için herhangi bir müdahalede bulunmamalıdır.  Bebeğimizin göbek bağı düştükten sonra bu bölgeye özen gösterilmeli üstü kapatılmamalı kuru kalmasına özen gösterilmelidir. Bebeğimizin idrarı yada dışkısı bu bölgele gelmemesi için bebek bezi göbek bağının altından bağlanmalı yada bazı firmaların geliştirdiği göbek bağı oyuntulu bebek bezlerini kullanabilirsiniz. Göbek bağının hava alması bölgenin daha çabuk kurumasını ve iyileşmesini sağlayacaktır. Göbek bağı düştükten sonra nadiren akıntı yada kanama olabilir. Korkulacak bir durum olmayıp doktorunuza danışıp doktorunuzun vereceği krem yada ilaç bu akıntıyı durdurup iyileşmesini hızlandıracaktır.

Göbek Bağı Kanı Bağışı

Göbek bağının içerisinde zengin kök hücreleri bulunmaktadır. Bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Siz de dilerseniz doğumdan sonra çöpe atmak yerine göbek bağını bir farkındalık yaratarak bağışlayabilir ve bir çok hastaya şifa vermiş olursunuz.


Bizden Haberdar Olun