Salı, Mart 26, 2019
Faydalı BilgilerGüzellikSağlık

Kakao Yağı Nedir? Kakao Yağının Faydaları

kakao yağı

Cilt bakımınıza önem veriyorsanız ve bunun için “kimyasallar kullanmak istemiyorum!” diyorsanız kakao yağı size ihtiyacınız olan tüm şeyleri verecektir. Bir çok faydası bulunan bu yağın içerisinde bir çok güçlü antioksidan mevcut olduğundan bir çok faydası bulunmakta. “Kakao yağı faydaları” ve “kakao yağı nelere iyi gelir?” sorularının cevaplarını birlikte inceleyelim.

Kakao Yağı Nedir?

Kakao Yağı Faydaları

Theobrama yağı olarak da bilinen kakao yağı, kakao çekirdeğinin kavrulduktan sonra fermente edilmesi ile elde edilmektedir. Raf ömrü uzun olan bu yağ, kozmetik ve gıda sektörlerinde kullanılmaktadır. Oda sıcaklığında katı halde olan yağ, 34-36 derece aralığında erimeye başlar.

Yağ İçerisindeki Bileşenler

  • Stearik Asit % 33
  • Palmitik Asit %26
  • Linoleik Asit %3
  • Oleik Asit %36
  • Miristik Asit % 1
  • Laurik Asit %0,5
  • Linolenik Asit % 0,5

Kakao Yağının Faydaları

Bu yağın bir çok faydası bulunmaktadır. A, B1, B2, B3, C ve E Vitaminlerini içeriğinde barındırdığı için farklı uygulama şekilleri ile bir çok rahatsızlığınıza iyi gelecektir.

Antioksidan Zengini Kakao Yağı

Antioksidan açısından zengin olan yağ, cilt kırışıklıklarını önler, yaşlanma belirtilerini yok eder ve cildinizi zengin antioksidan içeriği sayesinde besler. Hamilelik döneminde oluşan cilt çatlaklarını onarır ve oluşmasını engeller. Henüz kanıtlanmış değil ama bu yağın egzama ve cilt iltihabına iyi geldiği söyleniyor. Cilt lekeleri için de bu yağdan faydalanabilirsiniz.

Vücut ısısı ile eriyebilen bir yağdır. Vücut tarafından kolayca emilerek, cildinizi daha parlak hale getirebilir. Ayrıca masaj yapılarak sürüldüğünde bağışıklık sistemini destekleyerek, cilt kanseri riskini azaltabilir.

Uzun Süreli ve Sağlıklı Bronzlaşmak İçin

Eskiden bir çok bronzlaştırıcı güneş kreminin içerisinde kakao yağı bulunmaktaydı. Hem daha uzun süreli bronzluk sağlarken, bir yandan cildin ihtiyacı olan nemi sağlamasıydı. Şimdi üretilen bronzlaştırıcıların içerisinde bu yağ çok daha az bulunmaktadır. Bunun yerine daha fazla kimyasal bileşen almaya başladı.  Hem güneş ışınlarından korunayım, hem de kalıcı bronzlaşayım diyorsanız. Kakao yağı ve koruyucu faktörlü güneş kremlerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. İkisini kullanan bir kaç marka piyasada halen bulunmakta.

Güçlü Saçlar İçin

E vitamini açısından zengin olan bu yağın saçlara da bir çok faydası bulunmaktadır. E vitamini sayesinde daha güçlü, kırılmayan ve daha az dökülen saçlara sahip olabilirsiniz.

Çatlayan Dudaklarınız için

Bir çok kişi çatlayan dudakları için kimyasal nemlendiricilerden yardımcı alıyor. Bunun doğal olan yöntemlerde kullanılabilir. Günlük olarak da kullanabileceğiniz bu yağ dudaklarınızı nemlendirerek kurumasını engelleyecektir.

Facebook Yorumları

1 Yorum

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.